A Scala Hanníbalis van de bracet en forma de 148 articles episodis d'història de l'Escala i Empúries i altres indrets, reflexions i opinions sobre temes d'actualitat i capbussades en el món de les ciències ocultes
..

• L’Escalenc, una icona cultural en perill

L’anunci fet pel consell de redacció de L’Escalenc, en el número del gener de 2012, de què la revista passa a ser bimensual a causa de la disminució en el nombre de subscriptors i anunciants, així com a causa de les retallades en les  subvencions públiques, ha estat una molt mala notícia pel món cultural del nostre poble, l’Escala, i una mala manera de començar l’any 2012. Perquè L’Escalenc no és una publicació qualsevol.


Des del seu naixement fa més de trenta anys, L’Escalenc ha ofert una pàgina en blanc als vilatans i a les entitats del poble perquè l’omplin amb les seves opinions i informacions, així com amb els seus neguits i les seves aspiracions. També s’ha brindat com a espai de debat obert a tothom, però sobretot, la seva funció més primordial, ha estat recollir, en centenars d’escrits i excel·lents entrevistes, una gran quantitat de testimonis de la memòria històrica local, que són impagables.

En aquest sentit, L’Escalenc, com a eina cultural que està al servei del poble és mirada amb enveja des de moltes viles de l’Empordà. En podem estar orgullosos. Tanmateix, no tot és meravellós, no ens enganyem pas. També és cert que L’Escalenc té defectes, i molts, però aquest és el preu que s’ha de pagar en tot projecte que no té ànim de lucre i en què els qui estan entre bastidors i els qui hi escriuen hi dediquen el seu temps de forma totalment altruista.

L’Escalenc, pel que representa i pels seus més de trenta anys d’història, en què ha sortit cada mes puntualment, sense fallar mai, no es mereix el mal tràngol pel qual està passant. Ara toca superar-ho i mirar endavant amb optimisme. Hi ha 10.000 vilatans que el necessiten.

És per tot plegat que els sotasignants volem agrair als membres del consell de redacció, especialment a F.X. Vila, ànima de la revista, i a tots els que els han precedit, en particular els fundadors J. Donjó i J. Saderra, la seva dedicació i confiança en el projecte al llarg del temps. Fem extensiu l’agraïment als col·laboradors que hi han escrit des de l’inici, entre els quals cal destacar a l’històric i entranyable Ricard Guanter, que enguany malauradament ens ha deixat per sempre més.  L’esforç de tots els aquí esmentats, juntament amb el suport dels lectors, és el que ha fet possible que l’aventura de L’Escalenc continuï ben viva.

Així mateix, per assegurar-ne el futur i per tornar a recuperar la sortida mensual de la revista, fem una crida a les administracions públiques perquè hi contribueixin donant-li suport econòmic i als veïns de l’Escala perquè hi col·laborin fent-se subscriptors, posant-hi anuncis o simplement comprant-la als quioscos. En definitiva, es tracta d'aconseguir que L’Escalenc continuï essent, per molts anys, un dels referents culturals del nostre poble.

Signen:
Albert, Lluís; Armengol, Joaquim; Boix, Jordi; Colomeda, Lluís; Gallegos, Jordi; Juhé, Pere; Llorens, Valentí; Piqué, Jordi; Poch, Dolors; Prats, Marisa; Rueda, Mercè; Salvat, Jaume; Sau, Rosa M.; Solés, Lídia; Tero, Josep; Torrent, Àngel.


(L'Escalenc/......)

REBOTIGA DEL SCALA

REBOTIGA DEL SCALA