A Scala Hanníbalis van de bracet en forma de 148 articles episodis d'història de l'Escala i Empúries i altres indrets, reflexions i opinions sobre temes d'actualitat i capbussades en el món de les ciències ocultes
..

• Xavier Ballesta, alcaldable de Junts per l’Escala

Xavier Ballesta, president del Centre Esportiu i Recreatiu (CER), va ser presentat el diumenge 20 de febrer als mitjans de comunicació com a cap de llista de Junts per l’Escala, candidatura associada a Esquerra Republicana, en un acte celebrat al CER. L’acte va comptar amb la participació de Carme Capdevila (diputada i exconsellera de la Generalitat) i Rosa Caballero (presidenta de la secció local d’ERC).


Junts per l’Escala compta, a més de la pròpia ERC, amb membres de Reagrupament (RCat) i sobretot amb escalencs i escalenques independents (no vinculats a partits polítics); també s’està negociant amb Solidaritat Catalana (SI) per sumar-la a la llista unitària. La candidatura està integrada per membres de gran vàlua del món de l’empresariat i la gestió, de l’associacionisme i la societat civil, de l’ensenyament i la cultura. En el pròxim número de L’Escalenc donarem a conèixer els noms d’aquest companys i la configuració sencera de la llista.

En Xavier és un escalenc emprenador i lluitador que a l’edat de vint anys va crear la seva pròpia empresa del ram de l’electricitat que actualment és una reconeguda referència a l’Escala i rodalia. És una persona molt implicada en el teixit associatiu de la població. Ha estat vinculat, a banda de presidir el CER, a la pràctica totalitat d’entitats i associacions locals com el Carnaval, la comissió de Festes, la comissió de Reis, la secció de Sardanes, el Playback, el Pubillatge, l’Esbart i ha format part de diferents juntes del CER. Actualment presideix la junta d’aquesta entitat des del 2006.

Tota la vida personal i professional d’en Xavier s’ha desenvolupat a la vila, circumstància que el fa molt bon coneixedor de la realitat social i les necessitats de la població, a diferència dels dos últims alcaldes que ha tingut l’Escala (Josep M. Guinart i Estanis Puig) que es van haver d’anar a buscar a Girona. El flamant candidat es presenta il·lusionat i convençut de formar un bon equip per aconseguir guanyar-se la confiança majoritària dels escalencs i les escalenques i entrar a l’Ajuntament amb la convicció de lluitar pel benestar col·lectiu i personal dels seus convilatans.

“Sempre m’havia considerat apolític –manifesta Xavier Ballesta. Estic desencantat amb els politics locals i desmoralitzat per la classe política nacional. Ara he optat per presentar-me a les eleccions municipals perquè desprès de molts anys de col·laborar en diferents entitats penso que m’ha arribat l’hora de fer un pas endavant i entrar en política”.

“M'agrada el repte d’encapçalar a l’Escala la coalició formada per persones independents i partits d’ideologia independentista. El repte de fer un equip entorn de la meva persona amb gent amb inquietuds i preparada, amb ganes de fer coses per al nostre poble, per a les nostres empreses i per a la nostra gent. El repte d’aconseguir un resultat històric que acabi amb l’hegemonia bipolar representada per PSC i CiU. El repte de fer veure als escalencs la gran oportunitat que tenim a l’abast de canviar la manera de fer les coses”.

Tot plegat un gran repte que ell afronta amb il·lusió, respecte i molta voluntat de treball. En paraules seves: “Fa cosa de un any i mig em vaig proposar de fer la marató d’Empúries (42,195 Km), una gran travessia, un gran esforç… i en pocs mesos la vaig preparar i la vaig acabar. Ara tinc una altra marató que és la cursa electoral del mes de maig. També queda poc temps, però els que em coneixeu sabeu que hi esmerçaré temps i ganes per guanyar-me la confiança dels escalencs i poder esdevenir el proper alcalde de l’Escala”.

(L'Escalenc-2011)

REBOTIGA DEL SCALA

REBOTIGA DEL SCALA